Minden 2015 novemberében kezdődött, amikor Török Ádám meghívta vendégzenésznek az alig 10 esztendős Fehér Ádit egy Bem Rockpart-i Mini koncertre. Hihetetlen kedves, és egyben merész gesztus volt a legendás muzsikustól.

Azóta nemcsak emberileg, de a zenében is egymásra talált az immár 70 esztendős fuvolista és a 13 éves gitáros, akik azóta duóban, vagy a Minivel, rendszeresen színpadra lépnek. A „kis Ádi” szinte észrevétlenül Török Ádám és Mini rajongóvá vált, s érdeklődésétől hajtva elkezdte tanulni az ismert Mini balladákat. Hatalmas megtiszteltetésként élte meg, hogy a „nagy Ádi” partherévé választotta, majd 2018 nyarától, rendes tagként „beválogatta” a Minibe.

Török Ádámban, aki mindig támogatta a fiatal zenészeket, lassan megérlelődött a duó gondolata, mely mára valósággá vált. Eddigi, hazai és külföldi fellépéseik komoly meglepetést és sikereket hoztak.

A rock- és bluesmuzsikára épülő repertoár széles és sokszínű: klasszikus Mini örökzöldek mellett ritkán hallható Török Ádám szerzemények alkotják, melyek mellett közös szerzemények is folyamatosan megjelennek.

A minimális, elektronikus alap mellett a fuvola és az akusztikus, illetve elektromos gitár egyedi, bluesos, rockos hangzását Török Ádám semmivel össze nem téveszthető éneke emeli rendkívüli produkcióvá.

Azt pedig mindannyian jól tudjuk, hogy a Mini atyja, légyen szó a Tabán 15 ezres közönségéről, a legendás Bem Rockpartról, vagy egy kis klub meghitt félhomályáról, pillanatok alatt fergeteges hangulatot teremt.

Török Fehér Duo © 2018